Skip to main content
 
 
1
1

Elk jaar organiseert ES Vakanties in Oostenrijk een vakantiewerkweek waarin elk gezin de stacaravan waarin men verblijft weer schoonmaakt/klaar maakt voor verhuur in de zomer. Deze week vindt plaats in de meivakantie.

Wat houdt deze week in?
In de winterperiode als de caravans leeg staan komen er ongewenste gasten, zoals een vlieg of een spinnetje, binnen en die verblijven daar dan illegaal. Omdat ze vaak wel naar binnen kunnen komen en niet meer de weg terug vinden, overleven ze het meestal niet. Daarnaast vragen we in de zomer niet aan onze gasten of ze de kussens en matrassen willen uitkloppen en dat moet toch wel jaarlijks gebeuren. Achter de koelkast schoonmaken hoort hier ook bij en de buitenkant van de caravan wordt ook jaarlijks gewassen.
Daarnaast wil er weleens wat kapot gaan en dient dat weer gerepareerd te worden. Denk aan lampjes, schroefjes los, deurtje scheef etc.
Dit jaar is er meer werk dan anders omdat de stacaravans verhuisd zijn in oktober.

Het doel?
Naast de gezelligheid met elkaar staat aan het einde van de vakantie alles er spic en span bij, ruikt het heerlijk schoon, werkt alles technisch naar behoren en kunnen we de gasten voor het nieuwe seizoen weer verwelkomen.

Welke data in 2020?
De officiële meivakantie valt in de periode van 25 april tot 2 mei. Dat is de week waarin we ‘officieel’ schoonmaken. Maar langer blijven kan dit jaar ook weer. De meivakantie valt voor een aantal mensen gunstig wat dat betreft. Twee weken boeken is ook mogelijk.

Hoe is de beloning opgebouwd?
Normaal kost de huur van een stacaravan voor een week € 395,- tot € 495,- . Daar komen toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.n.), boekingskosten (€ 29,50) en eindreiniging (€ 29,50) bij.
Als dank voor uw actieve inbreng berekenen we dit niet maar vragen we voor genoemde periode een bijdrage van slechts € 45,- per stacaravan. Dit bedrag is inclusief alle kosten zoals gas, stroom, toeristenbelasting, afval- en milieuheffingen en boekingskosten.

Kunt/wilt u eerder komen of later vertrekken dan genoemde periode, vermeld dit dan in het opmerkingenveld, we berekenen u dan slechts 5,- per extra nacht.

Hoeveel tijd?
Dit jaar is er meer werk dan anders. De stacaravans moeten worden ‘uitgepakt’ en de veranda’s moeten worden opgebouwd. Dit laatste wordt centraal georganiseerd en doen we gezamenlijk. In principe kunt u de schoonmaak zelf plannen. Schoonmaak is meestal een dag werk. Deze keer zullen de andere werkzaamheden 3 tot 4 dagen (tot 14.00 uur) kosten.

Wie zijn er welkom?
Iedereen die van aanpakken houdt en:

  • goed kan schoonmaken
  • een aantal dagen stevig wil doorwerken
  • van gezelligheid en saamhorigheid houdt

Ook actieve jongeren zijn welkom. Er zullen enkele activiteiten georganiseerd worden voor de jeugd. Vind je het leuk om als begeleider in het recrateam te functioneren, geef dat dan even aan bij de boeking. De voorwaarden tref je aan op info recrateam

Wat voor weer?
De stacaravans staan in Karinthië, het zonnigste en warmste deel van Oostenrijk. Over het algemeen? Temperaturen van 20-25 graden. Uitzonderingen? Een sneeuwbui, dit ervoeren we in 2016, volgens de lokale bevolking was dat 15 jaar geleden voor het laatst gebeurd.

Zondag
Op zondag 26 april 2020 hopen we in de Evangelische Kirche te Gnesau 2 bijeenkomsten te houden. Dit is een van de weinige Evangelische kerken in het overwegend Rooms Katholieke Karinthië. Zou u de dienst willen begeleiden voor wat betreft het lezen van een preek of orgel te spelen, geef dit dan a.u.b. aan ons door.

Koningsdag
Hoe het er bv. aan toe ging in 2013 (unieke Kroningsdag) kan worden bekeken op onderstaande video’s. Zelfs de Oostenrijkse media gaven hier aandacht aan.

Reserveren
U kunt uitsluitend reserveren door middel van het speciale inschrijfformulier dat u rechts boven op deze pagina achter de button ‘Stacaravan boeken voor de meivakantie’ aantreft. Wij checken dan de beschikbaarheid en u ontvangt per omgaande bericht.

We adviseren niet te lang te wachten met reserveren want vol=vol

Stacaravan boeken voor de meivakantie

Elk jaar krijgen wij annuleringen vanwege vervelende omstandigheden. Wij adviseren u, ondanks het kleine bedrag, in deze meivakantie hier wel iets voor te organiseren. U kunt ook via ons uw reis- of annuleringsverzekering afsluiten. We werken  hiervoor samen met Europeesche verzekeringen, een van Nederlands grootste reisverzekeraars. Klik op het logo om uw verzekering af te sluiten.

ev_logo_rgb_234x60

Bekijk Wilhelmus 2013Bekijk

Bekijk meivak 2013 (Kroningsdag)Bekijk