Skip to main content
 
 
 
 
 
1
1

Omgeving
Vanaf het park wandelt u zo het Nockgebergte in. Of u pakt de fiets. Het dichtstbijzijnde dorpje is op loopafstand.

In de directe omgeving (Bad Kleinkirchheim) brengen kabelbanen u naar grote hoogte (ca 2200 m) en kunt u over de Nockbergen lopen.

Maar er is meer te doen in de omgeving. Van veel attracties zijn folders op het park aanwezig. Onderstaande een greep uit het overweldigend aanbod aan activiteiten en excursies.

Kärnten Card
Met de Kärnten Card kunt u op diverse attracties korting krijgen. Vrijwel alle kabelbanen in heel Karinthië zijn gratis te gebruiken met deze card. Uw voordeel kan oplopen tot honderden euro’s. Meer informatie kunt u verkrijgen bij het gastechtpaar of op www.kaerntencard.at.

Het Parc ligt in hartje Karinthië, dus de meeste attracties van de Kärnten Card zijn goed bereikbaar.

Bergbanen Bad Kleinkirchheim
In Bad Kleinkirchheim gaat een kabelbaan naar de top van de Kaiserburg met een schitterend uitzicht over het Nockgebergte.
Afstand: 14 km

Schloss Elberstein
Bij Globasnitz vindt u de Hemmaberg met eeuwenoude opgravingen. Recent is door de Oostenrijkse kunstenaar Elbe Johann een – te bezichtigen – middeleeuws kasteel gebouwd: Schloss Elberstein.
Meer informatie
Afstand: 80 km

Zomerrodelbaan in Eberndorf voor 1200 meter rodelplezier
Afstand: 71 km

Mountainbiken aan de Klopeinersee
Mountainbiken op, maar ook in de berg zelf, aan de Klopeinersee. Elke donderdag en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur kun je o.l.v. een gids de bergen in.
Meer informatie
Afstand: 20 km

Vogelpark Turnersee en rondvaart op de Drau
In Vogelpark Turnersee in Sankt Primus leven meer dan 1000 dieren uit de gehele wereld van papegaaien tot kraanvogels.
Meer informatie

Ook kan daar een rondvaart op de Drau gemaakt worden en in een boemeltreintje worden rondgereden.
Meer informatie
Afstand: 66 km

Druipsteengrotten
In Griffen treft men de Griffener Tropfsteinhöhle. Voor jong en oud toegankelijk. Met name bij een dagje regen een interessante trip.
Meer informatie
Afstand 76 km

In Bad Eisenkapel zijn de Obir Druipsteengrotten. Tevens is er een oldtimermuseum en een Wassererlebniswelt Trögerner Klamm.
Meer informatie
Afstand: 76 km

Burg Hochosterwitz
Op een steile berg in Launsdorf rijst Burg Hochosterwitz op, een van de meest spectaculaire burchten van Karinthië. De vesting stamt uit de 15e eeuw en behoort tot de top 10 van de attracties van Karinthië.
Meer informatie
Afstand: 48 km

Tscheppa-schlucht (kloof)
De Tscheppa-schlucht met tal van animatiemogelijkheden zoals wandelen maar ook canyoning, bergbeklimmen en abseilen. De Tscheppa-schlucht is één van de grootste toeristische trekpleisters.
Meer informatie
Afstand: 59 km

Zwergenpark
In het Gurktal bevindt zich een Zwergenpark. Dit is een avonturenpark waarin dwergen centraal staan, met tal van activiteiten voor de jongere kinderen.
Meer informatie
Afstand: 36 km

Tierpark en Schloss Rosegg
Tierpark Rosegg is de grootste dierentuin van Karinthië, met tevens het grootste natuurlijke labyrint van Oostenrijk. Een doolhof van heggen leidt u naar de toren in het midden van de doolhof. De dierentuin met speeltuin behoort tot de top 10 van de toeristische attracties van Karinthië. Het slot is ook te bezichtigen.
Meer informatie
Afstand: 44 km

De Affenberg
In Landskron lopen apen los op de berg. U observeert de ca 145 Japanse makaken, zoals ze leven in de wildernis en u ziet apen die verliefd worden, ruzie maken, hun kinderen zelf grootbrengen en zwemmende apen die zelfs kunnen duiken.
Meer informatie
Afstand: 36 km

Terra Montana en Terra Mystica
In Bad Bleiberg ob Villach wordt in Terra Montana en Terra Mystica de wonderlijke wereld in het binnenste van de berg getoond. Bij Terra Montana maakt u kennis met het leven van de mijnwerkers.
Meer informatie
Afstand: 56 km

Gerlitzen pistenflitzer
Race met de pistenflitzer de piste af. Voor jong en oud, met een minikartbaan voor de kleintjes. U kunt er bungee-trampolinespringen en met een gondel naar de Gerlitzen.
Meer informatie
Afstand: 42 km

3-landenpunt
Wandeling bij het drielandenpunt Oostenrijk / Slovenië / Italië en met driezits kabelbaan naar het uitzichtpunt over de Julische Alpen en de Karnische Alpen op 1500m.
Meer informatie
Afstand: 66 km

Spittal

Modelspoorbaan

Dé modelspoorbaan (300m2) van Oostenrijk ligt in het Citycenter van Spittal. De baan heeft een lengte van 600 meter, er rijden 17 treinstellen. Met 210 locomotieven en meer dan 500 wagons is dit de grootste modelspoorbaan van Oostenrijk.
Meer informatie over prijzen, openingstijden etc. en over de activiteit zelf
Afstand: 45 km

Langste hangbrug
In Trebesing bevindt zich de Märchenwandermeile, een avonturenpark voor groot en klein met de langste hangbrug van de Alpen.
Meer informatie
Afstand: 50 km

Overdekt zwemparadijs
Ook kent Spittal een groot overdekt zwemparadijs, met glijbaan (60m lang).
Meer informatie
Afstand: 46 km

Autoritten op grote hoogte
Voor de liefhebbers van een autorit ‘op grote hoogte’ zijn er diverse ‘Hoch Alpenstrassen’ zoals:

  • de Nockalmstrasse
    (op 22 km afstand)
  • de Villacher Alpenstrasse
    (op 52 km afstand)
  • de Goldeck Panoramastrasse (op 55 km afstand)
  • de rit der ritten: de Grossglockner Hochalpenstrasse (op 139 km afstand). Meer informatie

Diverse wandeltochten
Vele wandeltochten, waaronder die naar Hochobir op 42 km afstand, die vanwege het schitterende uitzicht op 2139m eenmaal boven wel één van de mooiere is.
Meer informatie

Diverse Musea
Over diverse musea kunt u informatie inwinnen bij het gastechtpaar.